Skip to main content

Kelin merinovillavaatteet valmistetaan huippulaatuisesta merinovillaneuloksesta

 • Ei kutita

  Merinovillan kuidut ovat luonnostaan tavallista villaa ohuempia ja pehmeämpiä. Merinon pehmeyttä mittayksikkönä käytetään mikronia (μ). Käyttämämme huippulaatuinen merinovillaneulos on mikronimäärältään 17.5, joka on hienointa eli ultrafine –neulosta. Neulos käsitellään valmistusvaiheessa mekaanisesti niin, että sen pinta jää silkkisen sileäksi.

 • Siirtää tehokkaasti kosteutta

  Merinovillakuidun pinnalla olevat huokoiset solut pystyvät nopeasti imemään ja haihduttamaan kosteutta niin, että olosi on kovassakin vauhdissa mukava. Villa voi imeä itseensä jopa 35 % omasta painostaan kosteutta tuntumatta märältä ja kylmältä. Tekokuidulla vastaava luku on 1 %.

 • Pysyy raikkaana

  Merinovilla siirtää kosteuden tehokkaasti pois iholta ja estää näin hien hajua aiheuttavien bakteerien kasvua. Villakuidun huokoinen rakenne torjuu bakteerien lisäksi hometta. Tuuletus raikastaa rankassakin käytössä olleen villavaatteen uudelleen käytettäväksi, joten pesukoneen ei tarvitse enää pyöriä joka lenkin jälkeen. Pesukertojen väheneminen säästää sekä vaatetta että ympäristöä.

 • Lämmittää ja viilentää

  Merinovilla toimii kuin henkilökohtainen ilmastointi, lämmittäen kylmällä ja viilentäen kuumalla. Teho perustuu kiharan merinovillakuidun muodostamiin mikroskooppisen pieniin ilmataskuihin.

 • Luonnolliset huippuominaisuudet

  Luonnollisen lanoliinin ja ilmavuutensa ansiosta villa on antibakteerinen sekä hylkii likaa. Pölypunkitkaan eivät villassa viihdy. Merinovillan ominaisuuksiin kuuluu myös luonnollinen uv-suoja sekä huono syttymiskyky. Villa ei juuri kerää staattista sähköä luonnollisen kosteutensa vuoksi.

 • Näyttää hyvältä

  Merinovillaneuloksemme on poikkeuksellisen hyvännäköistä. Materiaalin silkkinen hohde ja tyylikkäät leikkaukset huolehtivat villan loistavien ominaisuuksien ohella siitä että tunnet olosi Kelissä kuin Kelissä paitsi mukavaksi, myös tyylikkääksi.
  Villakuidun jousimainen rakenne ja neuloksen tiiviys tekevät materiaalista kestävän ja hyvin palautuvan.

 • Kestää käyttöä ja säästää luontoa

  Vaatteesi on tehty kestämään käyttöä, sitä ei tarvitse heittää hajun takia menemään. Tuulettamalla vaatteesi huolellisesti säästät pesukertoja ja pidennät vaatteen käyttöikää. Jos kankaaseen tulee reikä, sen voi paikata nurjalta puolelta muutamalla pistolla silmukat poimien. Kun aika joskus jättää Kelistäsi, neulos on biohajoavaa eikä jää tänne ikuisiksi ajoiksi.

 • Sertifioitua luonnonmateriaalia

  ZQ-sertifikaatin saanut merinovillamme tulee Uudesta-Seelannista. Se on aina mulesing-vapaata, eli lampaiden ei tarvitse kärsiä julmasta menetelmästä jossa poistetaan suikale ihoa takapuolesta. Villasta valmistetaan neulosta Italiassa, jossa vuosisataisten perinteiden lisäksi suositaan ympäristöystävällisiä tuotantomenetelmiä. Tehdas onkin saanut ainoana villaneulosten valmistajana maailmassa EMAS (European Management & Audit Scheme) –ympäristösertifikaatin.