Skip to main content

Merinovillaiset vaatteet ovat vähän niin kuin polkupyörä – perushuollolla pärjää, mutta kunnon kausihuolto varmistaa että tuote palvelee käyttäjäänsä pidempään.

Villan ominaisuuksia on tullut hehkutettua jo joka välissä, mutta kertauksen vuoksi todettakoon että villa tosiaan on mitä mainioin materiaali myös urheilukäyttöön. Hengittävä ja lämmittävä luonnonmateriaali on mukava päällä liikkuessa, mutta ehkä hienoin ominaisuus villassa on kuitenkin se, ettei se kerää hienhajuja samalla tavalla kuin keinokuidut. Tuulettamalla hikisen vaatteen urheilun jälkeen voit käyttää samaa paitaa vaikka pari viikkoa putkeen. Tai niin kauan kuin sielu sietää. Nyrkkisääntönä pidettäköön että itsestään pystyssä pysyvä paita kannattaa jo pesaista.

Muutama hyvä sääntö merinovillavaatteen huolelliseen hoitoon on kuitenkin olemassa, ja niitä noudattamalla vaatteen käyttöikää saa pidennettyä mukavasti.

Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta luonnonkuidut eivät ole yhtä kulutusta kestäviä kuin keinokuidut. Siksi vaate hiljalleen kuluu ja voi jopa reikiintyä mikäli sen huoltoon ei kiinnitetä huomiota.

Tässä ohjeemme villavaatteiden huoltoon:

 • Käyttämämme villa on Superwash -käsiteltyä, sen voi siksi pestä myös pesukoneessa
 • Konepesussa kannattaa käyttää hieno- tai villanpesuohjelmaa ja pesupussia
 • Pesuaineena suosittelemme villanpesuainetta (esim. Sonetilla on hyvät pesu- ja hoitoaineet)
 • Villanhoitoaineen käyttö silloin tällöin palauttaa vaatteeseen silkkisen kiillon
 • Pese aina kurainen tai hyvin pölyinen vaate, hieno hiekka voi kuluttaa villaan reiän jos se jää hankaamaan kuituja
 • Tahroja voi poistaa vaatteesta sappisaippualla tai hankaamalla tahraa varovasti toisella neuloksen kohdalla
 • Kuivaa käsinpesun jälkeen vaate rullaamalla se pyyhkeen sisään ja painelemalla vesi pois
 • Muotoile vaate kosteana pesun jälkeen varovaisesti venyttelemällä sitä muotoonsa
 • Kuivata vaate vaakatasossa esim. kuivaustelineellä pyyhkeen päällä
 • Säilytä vaate taiteltuna, älä henkarissa.
 • Luonnonkuitu saattaa maistua ötököille, kuten koille tai turkiskuoriaisille. Niiltä voi välttyä säilyttämällä vaatetta suljetussa muovipussissa tai -laatikossa.
 • Olemme huomanneet että kissat rakastavat villan päällä pötköttelyä. Villa ei kuitenkaan tykkää hyvää jos sen päällä pörisee kynsillään tarpova karvakuono.
 • Pienet reiät voi paikata ompelulangalla noukkimalla silmukat kasaan, isompia reikiä ei kannata paikata näin koska paikkauskohta aiheuttaa venytystä joka ei tee neulokselle hyvää.

Battle scars -korjausohjelma

Jos jostain syystä onnistut saamaan vaikka repeämän aikaiseksi Kelin paitaasi, voit aina lähettää sen meille korjattavaksi. ”Battle scars” -korjausohjelmamme nimen mukaan elämä ja etenkin pyöräilyelämä voi näkyä Kelissäsi. Kuten arvetkin kertovat eletystä, vaatteesi voidaan myös paikata ehjäksi useimmissa tapauksissa jos vaikka rymyät nurin Keli päälläsi.

Teemme paikkauksen siten että se paikattu kohta tulee vahvistettua mahdollisimman hyvin ja niin että paikka pidentää vaatteen käyttöikää. Paikka todennäköisesti jää näkyviin mutta vaate toimii kuten aiemminkin. Eikä maksa kuin lähettämisen postikuoressa. Osoite löytyy yhteystiedoista.

 

Tässä loppukevennyksesi video kissanpennuista jotka kyllä ovat kovin söpöjä vaikka kynsivätkin kaikkea.
Muutama vuosi sitten riitti vauhtia, nämä turvelot pääsivät onneksi pian omiin koteihinsa 🙂

 

Leave a Reply